bouwe dol

Bouwe Dol is heel tevreden met zijn nieuwe woning, “maar de communicatie was gewoon heel slecht. We wisten voor de helft niet wat er ging gebeuren!” De oorzaak lag volgens hem bij Lefier. “Best gek eigenlijk, want het is een fijne corporatie en we hebben altijd goed contact gehad met die mensen. Maar wat betreft deze renovatie? De keren dat we iemand van Lefier hebben gezien zijn op één hand te tellen.”

Bewoner aan het woord

Bouwe Dol, bewoner

Eén klacht

“Ik heb eigenlijk maar één klacht. En dat is mijn dakraam, dat moet nog afgewerkt worden. Dat moet ik dan doorgeven aan Lefier, maar vervolgens hoor je niks. Ik snap ook niet waarom het zo lang moet duren. Gelukkig kwam Frank vandaag langs, van Rottinghuis, die heeft het genoteerd, dus dan komt het wel goed.”

Actiegroep op Facebook

De buurt is minder positief gestemd dan meneer Dol. “Kijk eens op Facebook. De buurt heeft pagina gemaakt waar iedereen zijn klachten deelt. Het heet ‘Tegen de Stroom in’. Ik ben wel lid, maar niet actief in die groep. Weet je, je hebt altijd mensen die zeuren, die pik je er zo uit.” Als Bouwe Dol nadenkt zijn er inderdaad wel veel dingen die beter hadden gekunt: “Er zit bijvoorbeeld een kast aan de muur. Ik weet niet wat het is, en wat ik ermee moet. Nou ben ik niet zo’n druktemaker, maar veel mensen hier in de buurt wel. En geef ze eens ongelijk. Iemand moet gewoon even langskomen en uitleggen wat het is.”

“Weet je, je hebt altijd mensen die zeuren, die pik je er zo uit.”

Nu is het stil in de straat

“De bouwplaats is na afloop netjes opgeruimd, je ziet er niks meer van. Het is nu opeens heel stil in de straat!” Bouwe Dol vond het heerlijk toen de bouwmannen in en uit liepen. “Het waren hele nette mensen. In die periode lag er overal modderprut, maar ze deden netjes hun schoenen uit. Laatst stond er nog even een timmerman een en ander af te maken. Dus ik ging meteen naar buiten en riep: “˜Wat sta je nou te prutsen!” Haha, ja ze kennen me wel. Kom maar snel binnen even een kop koffie drinken.”

Tips van Bouwe

Zorg dat de corporatie en de aannemer allebei veel aanwezig en goed bereikbaar zijn.

Geef bewoners een planning, vertel precies wat er gaat gebeuren, en hou je daaraan.

Geef goede uitleg van de nieuwe technische apparatuur.

Lees ook de andere ervaringen

Janna Speelman

Bewonersparticipant Lefier

Frank Gommers

Programmamanager Communicatie Participatie VolkerWessels

bouwe dol

Bouwe Dol

Bewoner