PudVMelissa

Of de renovatie nodig was? Dat is voor Melissa Vaders geen vraag. Ik twijfelde geen seconde. Het is een oud huis, het was heel vochtig en we hadden lekkages. Nu heeft Melissa dubbele beglazing en gezonde lucht in huis. Wat een verschil! Mijn dochter en ik hebben allebei astma, en deze winter hebben we veel minder gehoest en helemaal geen antibiotica nodig gehad.

Bewoonster aan het woord

Melissa Vaders

In de grond hakken

Er ging van alles mis, maar dat hoort er ook een beetje bij, vindt Melissa Vaders. Mijn nieuwe boiler deed het niet goed, en ze konden maar niet ontdekken wat er mis was. Twee weken lang was het 28 graden Celsius in huis. Soms gingen we gewoon op straat staan om af te koelen. Ik dacht dat wordt geen Nul op de Meter voor mij! Ook de werklui hadden soms wat aandachtiger te werk kunnen gaan. Graafmachines gingen continu door de kabels in de grond. Dan zat je weer zonder licht, dan weer zonder internet. Op een gegeven moment moet zo’n werkman toch weten dat je niet zomaar in de grond kan hakken?

Gat in de muur

Een ding neemt ze de werklui wel kwalijk. Ze hadden een ventilatiegat gemaakt in mijn slaapkamer. Ik sliep met mijn dochters in mijn bed, want de rest van het huis werd verbouwd. Toen ik later die avond bij haar kwam liggen zag ik dat er een gat van 50 centimeter in de muur zat! Het is een nieuwsgierig meisje, toen drie jaar oud. Ze had er in kunnen kruipen en zo doorheen kunnen vallen. Ja, dat had gekund, zei de werkman, toen ik het hem vertelde.

Aanspreekpunt

Omdat Melissa naast de Nul op de Meterrenovatie ook voor een aanbouw koos, moest er flink verbouwd worden. Ze zeggen dat je tijdens de verbouwing in je woning kan blijven, nou ik vind van niet. De hele achterkant van mijn woning lag eraf. Het is koud hoor in november, er komt ongedierte binnen en iedereen kan gewoon naar binnen lopen. Melissa geeft haar opmerkingen meestal wel door aan Frank en Yvonne van VolkerWessels. De woningcorporatie heeft namelijk alle communicatie uit handen gegeven aan de aannemer. Of ik Stadlander heb gemist in dit traject? Nee hoor, Frank en Yvonne doen het geweldig.

“Of ik Stadlander heb gemist in dit traject? Nee hoor, Frank en Yvonne doen het geweldig.” 

Samen oplossen

Een keer heeft ze Yvonne echt nodig gehad. Op de dag van de verbouwing, moest de zolder opgeruimd zijn en moesten we om zeven uur ’s ochtends het huis uit. We konden overdag in de modelwoning verblijven, maar niemand had de sleutel. Dus wij stonden op straat! Op dat moment kwam Jos, de aannemer, naar buiten. Ik had kennelijk de zolder niet goed opgeruimd. Nou toen werd het allemaal teveel. Ik had zoiets van laat die verbouwing maar zitten! Yvonne kwam naar me toe en zei: “Kom, we gaan het samen oplossen! Ze is de hele ochtend bij me gebleven, ze hielp met opruimen en heeft koffie voor me gezet.”

“Eén keertje werd het me allemaal teveel…”

Nu ziet Melissa alleen nog maar voordelen. Trots stuurt ze de foto’s van haar woning. “Het grootste voordeel, naast de luchtkwaliteit. Is de extra ruimte. Heb je de badkamer gezien? Heerlijk met twee kinderen, en haar vriend die ook regelmatig langskomt. In ruil voor die badkamer hebben we een kleinere tuin, maar hoe vaak zit je in Nederland eigenlijk in je tuin?”

Tips van Melissa

Geef bewoners keuze uit verschillende folies voor de badkamer. “De badkamer is groot, wit en saai. Net of je in het ziekenhuis bent. Laat de bewoners tegels uitkiezen, of als je ze laat kiezen uit verschillende folies.”

Zorg dat je 3 á 4 dagen ergens anders kunt slapen, dat scheelt heel veel stress en gedoe.

Denk na voordat je iets verandert. “De keuken was af, bewoners mochten aan de wand zelf tegels plaatsen of waterdichte verf. Later kwamen er weer kastjes overheen. Dat vind ik zonde van de tegels en de tijd die ik erin heb gestoken.”

Lees ook de andere ervaringen

Wim van den bergh

Woningcorporatie Stadlander

Frank Gommers

VolkerWessels

Melissa Vaders

Bewoonster